top of page

ИНТЕРВЮ С МИЛЕНА БОГДАНОВА

- Госпожо Ганчева, Вие вече сте известна на обществото, за съжаление не само с филма по БНТ, предаването в ТВ7, статиите във в-к „Уикенд”, но и с негативна информация за Вашата дейност. От Ваша страна няма никаква реакция. Защо?

- Ако водещо за мен беше на всяка цена да стана известна – вече съм спокойна. То е станало. Безспорно, че с негативната информация се получи по-бързо. Дори станах рекламно лице на някои амбициозни медии. И в това няма нищо лошо. Все пак да не забравяме, че живеем в България. А в нея нищо добро и полезно не може да просъществува, независимо с какви мерки и средства е направено. Затова намирам за нецелесъобразно да реагирам на този етап. И, за да съм по-точна, рекламата и известността не са в основата на моята дейност и моята същност. За мен най-важното е мисията -посланието на Великата Природа за опазването на човешкия род, на която съм посветила живота си. Надявам се повече хора да разберат същността и да помогнат за осъществяването й.

- До колкото съм запозната хората, които живеят втори живот благодарение на Вас, излекувани от нелечими болести, непрекъснато се увеличават. Това означава ли, че обществеността все пак не свали доверието си от Вас?

- Пациентите, които са се докоснали и са се възползвали от метода на Природата, или с други думи – живеят втори живот, трудно биха свалили доверието си от мен. Да не забравяме, че моята професионална практика е от 20 години – без реклама. Не е за пренебрегване и фактът, че възможностите ми са доказани от хабилитирани доктори в доста голямо клинично заведение в София. Но от появилата се противоречива информация или по точно казано съмнителните и неясни позиции относно дейността ми, интересът на хората се засили, с цел да открият истината. А истината е една: не останаха разочаровани.

- Пак искам да се върна на това, че Вашият метод е непознат. Може би, затова Ви причисляват към тези, които използват биоенергията. Как бихте коментирали това?

- По този въпрос е коментирано много. Но от моите наблюдения виждам, че по-лесно е да приемем нещо познато дори и да е необичайно, отколкото да се постараем да вникнем в новото, неясното, необяснимото. Лечението с биоенергия е един от най-популярнияте методи и е по-лесно да причислят моя метод към него. Има обаче един много важен момент – това, което мога да поправя и дори да изградя в човешкия организъм – биоенергията не може. С други думи, методът ми не се базира на ЕНЕРГИЙНА интервенция. Нещо повече, той няма нищо общо с познатите алтернативни методи на гадатели, магове, екстрасенси, шамани, врачки и други подобни. Както човекът е реалност, създадена от Природата, така и методът ми е реален, но необясним за момента. И накрая, аз съм един обикновен човек, на когото нищо човешко не му е чуждо.

- За Вас са изключително важни документите, които трябва да Ви представи всеки, който идва при Вас за помощ. Може ли да се каже, че алтернативната и традиционната медицина вече вървят ръка за ръка.

- Документите по-скоро са важни за пацииентите, защото те доказват положителните промени в организма им. Това е доказателство и за качеството на моята работа. Не мога да кажа, че документите са фактор за съвместна работа на двата метода. Но никога през годините не съм спирала да търся симбиоза с медицината. И винаги съм смятала, че това би било най-доброто за пациентите и тяхното спокойствие. Така го правят в много цивилизовани държави. Не виждам нищо обидно в това, че Природата иска да покаже нещо повече на човечеството. Нали искаме да опознаем максимално нейните тайни? А когато ни се предоставя тази възможност, ние я отхвърляме необосновано. При мен са идвали за лечение много лекари с различни специалности. Други са идвали от чисто любопитство. И виждам, че интересът е много голям. Така че може би не е далече моментът, в който тези „два полюса” ще заработят заедно в името на човешкия живот.

- Има ли риск при Вашето лечение?

 - Отговорът е еднозначен. Природата дава живот, следователно и методът й е със същата позиция. Имам двайсет семейства със стерилитетни проблеми, които вече са щастливи родители. За последните няколко месеца „имам” четири бебета. Цялата бременност и възстановяването на майката е в ръцете ми. Ражданията са лесни и без усложнения. Това важи и за жени предразположени към тежка бременност и трудно задържане. При мен няма опастност от усложнения или загуба на плода. Напротив, всички здравословни проблеми, които има майката и бебето са отстраняват още преди раждането.

- Как протича възстановяването на даден болен? Има ли значение какво е заболяването, наличието на хронични проблеми и възрастта на човека?

- По този този въпрос доста съм обяснявала, а и горният отговор до някъде изчерпва голяма част от него. Но с едно изречение ще Ви кажа – няма значение възрастта и какво е заболяването. Подходът ми е чрез имунната система, която лекува всичко.

- Какво бихте споделили за автоимунните заболявания? Разбрах, че имате добри резултатите в тази сфера.

- Те са една голяма част от човешките проблеми, но виждайки резултатите мисля, че се справям с тях изключително успешно. По-интересното е, че вече имам резултати и в генетичните заболявания, което изобщо не е за омоловажаване, нали?

- Бихте ли работили за Българската Коледа, т.е. докато се търсят средства, вие да помагате?

- За мен Българската коледа е целогодишна. Мисля че живот ни не е необходим само на Коледа. Офисът ми е отворен по-всяко време на годината, особено за невръстните дечица и младите хора, които имат нужда от живот и бъдеще.

- Вие вече имате Фондация, не само, за да се популяризира методът, но и за да се запази в България. Какво според Вас трябва да се направи?

- Да направих сдружение по искане на много заинтересовани хора (съмишленици) за реализиране на тази кауза. Смятам че не е необходимо много да се говори, ами и да се започне отнякъде. Тази тема е много обширна и не може да се обхване с еднозначен отговор. Сдружението е с идеална цел. Просто трябва да започне реализирането на мисията. За всички извършени мероприятия от сдружението обществото ще бъде информирано.

- Ако имате възможност да се обърнете към правителство за съдействие какво бихте казали?

- До този момент съм информирала почти всички държавни инстанции. Отговорът е ясен – никаква реакция. Но каузата има национално значение, не личен, частен характер. Следователно, мой дълг е да продължа да информирам властите за това, което иска Природата. Искрено се надявам, че освен министерските постове, титли, длъжности и т.н., там някъде все още съществува Човекът, който рано или късно ще прозре, че освен всички икономически и държавни проблеми, най-важното е проблемът за здравето и живота на хората, за което пледира и Природата. Ще се радвам, ако поне това правителство прояви разбиране и направи необходимото, а то не е много.

- Какво би спечелила България, ако този метод се популяризира не само от хора, които са получили втори шанс и живеят зад граница?

- С една дума - Престиж.

- За какво не Ви питах?

- За много неща. Но се надявам да бъдат разяснени в близко бъдеще.

- Вашите заключителни думи?

- Аз знам, че българите са качествени и любознателни хора. Убедена съм, че рано или късно ще осъзнаят важността на моите думи и доказателствата, които предлагам. Още веднъж искам да се обърна към тях и да им кажа, че нашата майка – Великата Природа прави своето частично разкритие, за да ни помогне. Но преди това ние трябва да направим усилие да осъзнаем някои неща, за да се сложи ново начало с нейна помощ.

Нека да не пропуснем шанса си.

bottom of page