top of page

Какво трябва да знаем за метода
 

- Госпожо Ганчева, Вие вече сте известна на обществото – излязоха статии излезе и филм, но все пак хората се интересуват за подробности относно метода на вашето лечение. Затова първият ми въпрос е какво представлява точно вашия метод, който е непознат в алтернативната медицина, поне за сега.

- Да, наистина методът, който аз предлагам, е непознат в алтернативната медицина, тъй като това е метод на природата, великата природа, която е сътворила всичко, включително и човека. Характерно за този метод е, че освен хората методът може да лекува, респективно природата, и животни, и растения. Това е едно от доказателствата, че едно човешко същество не е в състояние да приложи такъв вид и начин на лечение. Природата е създала човека и тя много добре знае как да подходи, как да направи, как да изгради организма в неговата цялост. Така че в момента аз съм само един посредник, нямам нищо свое, нищо лично и нищо от себе си не давам, прилагайки това лечение. Аз съм един изключително добре обучен професионалист, колкото и да звучи невероятно от самата природа, много добре разбирам метода и начина как да го приложа, как да лекувам и как съответно максимално да възстановя заболелите органи на човека. Характерно за метода на тази природа е, че говорим за едно цялостно изграждане на организма, като се регулира абсолютно всичко като жизнени функции, респективно и енергийната система.

- Т. е. когато Вие започвате да лекувате едно заболяване и ако болният има и други заболявания, неминуемо те показват някаква реакция и на Вас ви става ясно какви са те и кои органи са болни?

- Не мога да се огранича само с един вид заболяване, говорим за един  комплекс на лечение, който се осъществява  изцяло през имунната система. Имунната система е борецът в организма, който борец отразява и отработва всичко в него, както казвам отразява, защото има голяма специфика в този метод. Всеки пациент започва лечението си при мен представяйки ми пълна документация относно заболяванията си. По време на лечението се правят контроли, за да се видят измененията, физически и функционални в организма и накрая естествено резултатите от лечението. Освен документите, с които практически пациентът идва и доказва крайния резултат, моята точна диагноза по време на лечението са реакциите, които възбуждам в организма. Този факт много притеснява всеки един пациент, когато дойде при мен, защото психическата нагласа на човека е „.. болеше ме, пийнах хапче и ми мина..”, докато тук при мен нещата са на друга основа. На всякъде, където е болно се възбуждат реакции или така наречената ретроспекция в организма, която отразява състоянието на даден орган, но същевременно се започва лечението и възстановяването му. Това е една съвършена диагностика, защото дори образната диагностика, кръвните проби понякога са безсилни да открият вида на заболяването. Тази диагностика е точна, защото  много индивидуална тъй като имунната система е уникална за всеки един индивид .Тя не само маркира, но и дешифрира заболяването в организма. Това е едно от много важните и съществени неща в това лечение. Второ важно и съществено в лечението е това, че трябва да се спре всякаква употреба на лекарства. Това е така, защото още от първия ден, започват възстановителните процеси на клетъчно ниво в организма и дозите на лекарствата няма да отговарят на състоянието на организма. Възможно е двата метода да си противоборстват, което неминуемо ще се отрази на пациента. Моят метод на лечение е много по- силен и неутрализира лекарствата, но все пак лекарството си е лекарство и може да даде някакво негативно отражение извън реакциите, които аз възбуждам. И другото основно изискване е редовното посещение.

- Пак да се върнем към реакциите, бихте ли дали един пример от вашата практика как сте лекували едно заболяване и се получила реакция от друго заболяване на един и същи човек разбира се.

- Да логично е, когато един пациент идва с раково заболяване има тумор на шийката матката, същевременно има разсейки някъде по органите, които разсейки принципно не могат да се доловят с образната диагностика. Те могат да се доловят само ако има някъде образувани лезии и там вече е нарушена клетъчната система на органа. Това не може да се диагностицира, а всъщност болните клетки работят и разграждат органа както физически така и функционално. Ако тези разсейки са например в стомаха или в черния дроб започва болка, гадене, повръщане или други симтоматики, характерни за всеки от тези органи по отделно. Когато идва пациент при мен и видя диагнозата, видя състоянието му като цяло, още при консултацията казвам как всеки орган ще реагира ако има проблем. В следствие, теорията се покрива с практиката и се разбира, че това, което казвам е самата истина.

- Добре, ако примерно дойде пациент със заболяване хашимото, а в същия момент има болни бъбреци, болен черен дроб, заболявания, които не тежки като рака, но са просто болни, те ще реагират ли по същия начин

- Разбира се, хашимотото е автоимунно заболяване на щитовидната жлеза и реакциите са както симптомите на заболяването на тази жлеза. Започва стягане, по трудно дишане, преглъщане, изпотяване, болка, пренапрежение това, което е характерно за заболяването й. Ако същевременно обаче има микрокалкулоза, конкременти, пиелонефрит или някаква други възпалителни процеси по органите, задължително започват и други реакции. Жлъчката и бъбреците ще болят, ще се получат кризи, често уриниране. Паралелно с това обаче конкрементите или другите възпаления, които са в тях ще изчезнат, т.е. започва възстановяване на органите, а камъните се стопяват.

- Има ли риск при Вашето лечение.

- Риск в лечението няма. Ще тръгна още от зачеването, тъй като аз имам успех при стерилитетно болните семейства. Освен, че изграждам, възстановявам организма на бъдещите родители, помагам и да се зачене бебето. През цялата бременност пациентката е в ръцете ми без никакви рискове, напротив получава се една перфектна симбиоза между плода и майката тъй като се отработват и двамата. При мен бременните жени нямат рискове за спонтанни аборти, за завишаване на албумина, за промяна в кръвната картина, изобщо рискови фактори по време на бременността не съществуват. Напротив бъдещите майки чувстват се прекрасно, естествено всичко се документира и през цялото време са под наблюдение. Параметрите им са изключителни, ражданията им са много леки и разбира се бебетата за абсолютно здрави тъй като още в утробата нещата са отработват дори да има някакви генетични отклонения те биват отстранени. Така, че методът е много за живота и аз не мога в никакъв случай да наруша, да навредя или да направя нещо лошо на човек. Това лечение идва от природата, а тя е създателят, не е унищожителят.

- Последните Ви думи ме карат, веднага да Ви попитам за казаното от Вас във видеоматериала на „Господари на ефира” излъчен на 02.04.2009 г.

- Да, ще Ви отговоря. Естествено, че това е невъзможно, но всъщност това беше един дълъг разговор между мен и бащата, в който той вече разбирам умишлено ме е предизвиквал, защото го е заснел със скрита камера и тази реплика е извадена от контекста. Сами знаете, колко нелепи изречения могат да се получат ако един разговор го подредиш както ти искаш. Техниката наистина е много напред в тази област. Бих се радвала ако и медицината се развиваше с такова темпо.

- Естествено моят въпрос ще бъде малко може би неблагоприятен за много хора, които ще прочетат тази статия в Интеренет в сайта Ви, но все пак съм длъжна да попитам. При по възрастния  човек по-силни ли са реакциите и рисковано ли е при тези случаи Вашето лечение.

- За мен не е от значение възрастта, но специално за по възрастните хора бих искала да отбележа, че при тях реакциите са малко по нетърпими, малко по тежки, едно е да поемеш един организъм, който бързо ренегерира и изгражда клетка т. е. самият организъм е в процес на изграждане, друго е да събуждаш многобройни заболявания. Когато дойде пациент на възраст той освен текущото заболяване има и много хронифицирани процеси. Да не говорим за структурните промени и амортизацията на организма. Така, че заедно с даденото заболяване, заради, което е дошъл, аз възбуждам всички останали „стари„ процеси. Това важи за ставни изменения, мозъчни клетки, склероза, паркинсон и всичко това като се възбуди става наистина страшно. А психиката на един възрастен човек е друга. Той казва: „…идвам да ми мине, а защо сега ме боли нетърпимо коляното, кръста. Дигнах кръвно.„ неща, които наистина трудно се асимилират. А и при тях лечението е много дълго. Започне ли се едно такова лечение това са месеци, може година, защото докато не минат реакциите непрекъснато трябва да се отработва, да се лекува. А страхът при възрастните хора е много по- силно развит. Така че един детски или млад организъм много по-бързо се изгражда и много по-бързо се възстановява.

- За всички ще бъде не само интересно, но и полезно да знаят какви заболявания при децата лекувате, защото май процентът им е доста голям за такава малка държава като България.

- За съжаление възрастовата граница на заболелите е много ниска. Аз от 20 години имам възможността да наблюдавам как върви този процес и моята статистика е жестока. Картината е много черна, тъй като не говорим за елементарни заболявания. Първоначално се появиха леки алергии, които минаваха за асма, а сега говорим за ракови заболявания, и за най-тежкото -автоимунните заболявания. Да не говорим за големия процент генетични изменения, които вече са следствие на начина живот, хранене, нервна система, стрес и т.н.

- Разбрах от Вашата документация, че при Вас има деца, които са с автоимунно заболяване?

- Да, имам случаи с автоимунни заболявания, за които няма никаква алтернатива за лечение в традиционната медицина. Трудното при тях е да изградя и възстановя поразените органи вследствие на тежкото заболяване.

- Още нещо разбрах, че при Вас се идва с документи, с точна анамнеза на заболяването и след лечението изисквате отново да ви се донесат документи с резултатите?

- Да, работя само с документи, разбира се аз отработвам и това, което не е описано в документите, а съществува, но основното заболяване, за което идва пациента трябва да го зная, за да подходя правилно и да постигна възстановяване на организма като цяло. Още от 90 година това е приоритет в моята работа, в лечението ми, без документи хора не приемам.

- Възможно ли е, когато при проверка след лечението при обявени за нелечими болести, се виждат резултати, които шокират да се спестява истината.

- Да, имала съм най-различни случаи. При тежките заболявания повечето хора са диспансеризирани. И когато един пациент, който е отработен, отиде в същото звено, в което е диагностициран и иска отново да направи проверка, и се види, че диагнозата му е на умиращ, а показателите са на здрав човек, тогава трудно се дават истински документи, защото звучи нелогично. Много често, когато пациентът въодушевен от състоянието си, че е излекуван, чувства се прекрасно, казва на доктора, че се е лекувал по нетрадиционен начин, точно тогава не му се дават истинските резултати т.е. обективна документация. Представете си как се отразява това на психиката му.

- За какво не Ви питах?

- Бих искала да кажа нещо, за което съм сигурна, че хората ще искат да знаят, кога този метод не е в състояние да помогне. Само тогава, когато организмът няма време живот. Ще го обясня по-подробно. Когато пациентът научи за мен и моят метод на лечение той решава, че това е панацеята и че методът може безкрайно да помага. За съжаление има едно ограничение, а то е самият организъм. Не мога да помогна само тогава, когато имаме тежко заболяване, което до такава степен е унищожило организма, че има един месец живот, а на мен са ми необходими няколко месеца, за да мога да обхвана организма като цяло. Както обясних преди това, не мога да се огранича само до едно заболяване, аз трябва да задвижа цялата „машина” наречена организъм и да го регулирам, за да могат да се създадат антитела, които по най-бързия начин да въздействат на болестта.
Ако това време го нямам физически, наистина не мога да помогна, естествено мога да подобря състоянието, да удължа живота, но сто процентова гаранция за лечение не мога да дам. И още, когато е унищожен даден орган, една панкреасна жлеза е атрофирала и няма никакви функции, тя не може да бъде възстановена. Ако функционира поне на 20-30% т е има живец, на който да стъпя, тя може във времето да си изгради и възстанови. Паралелно с всички хронифицирани заболявания лекувам всички придобити - отравяния, инфекции, изгаряния, травми и т.н. Много често чувам, че не може всичко да се лекува в човешкия организъм. За мен е чудно обаче, когато се каже, че някой лекува едно, а друго не може и тогава мисля, че този лечител не лекува нищо. Организмът е едно цяло и всички органи са взаимно свързани. Така че аз тръгвам от „главния компютър” до имунната система и когато тя е възстановена вече и организмът е здрав.

- Надявам се няма да се изненадате, че вече тече информация, че искате да направите една фондация бихте ли разказали за този проект?

- Да, всъщност моето лечение е едно малко разкритие на природата към българите и България. Това не е популизъм, природата наистина е избрала нашата нация да бъде здрава и да продължи бъдещето си, защото знаете каква е статистиката относно заболяванията и смъртността в нашата страна. Това е само едно малко разкритие на великата тайна на природата, за да ни предупреди, че пътят по-който сме тръгнали е негативен. Ние трябва сами да си помогнем. Над всички нас стои природата, която е избрала да помогне на България и на света респективно, защото именно тя е създала тази земя да се развива, а не да се унищожава. Чрез метода си тя прави това разкритие, за да се убедим, че тя съществува, но и за да разберем до къде сме стигнали. Защото унищожавайки я без да се замислим ние унищожаваме и себе си и бъдещите поколения. Фондацията, която искам да направя е фондация за живота. Докато имам физическа възможност, защото пак ще повторя, аз съм един обикновен човек, ще давам живот на хората, това обаче не е основното. Не трябва да имаме лечители, а трябва да имаме здрава екология, за да живеем пълноценно. Естествено искам да събера повече хора, защото аз имам съмишленици, които знаят моите възможности, но мисля, че опазването на природата ни, е дело на всички български граждани. И пак за лечението, да ще продължавам, но ако ние променим отношението си към природата, тя сама ще ни помогне. Тя ще филтрира и екологията и организма ни, но ние сами трябва да си изградим пътя, по който да вървим пазейки я, защото иначе ние няма да разберем нейната намеса, рушейки всичко около себе си безнаказано. За съжаление най-големият бич в момента са парите, които вече са цел, а не необходимост. И заради тях мачкаме всичко и екологията и живота си. И в един момент, когато имаме много пари, а децата умират от рак, какво правим …

- Вашите заключителни думи?

- Всички ние сме една изключителна нация, ползваме се с приоритет пред природата и не случайно тя е при нас, избирайки за свой посредник българин. Това, което правя не е свише, аз съм един обикновен човек. Моето желание е да изпълня мисията, повелята на тази наша майка-природата, която ни е създала. Затова апелът ми към всички български граждани е да променим отношението си към нея, защото това важно за нашите деца, за бъдещето на България.

Интеврюто взе:

Красимира Султанова

bottom of page